Urheilu- tai Tulosruudussa (en nyt muista kummassa) tuli pätkä päivän lätkätappelusta, jossa pari isoa ukkoa lätki toisiaan turpaan ja lopulta linjatuomarit halailivat osapuolet erilleen. Mä en ole koskaan voinut käsittää tätä goonikulttuuria. Jos jääkiekko on taitopeli, niin mihin näitä yli-ikäisiä pissispoikia tarvitaan? Tappeluiden puolustajilla on eräitä pysyviä argumenttia, jotka jaksan aina asettaa kyseenalaisiksi:

Tappelut kuuluvat jääkiekkoon.

Sääntökirjan mukaan tappelut ovat kiellettyjä ja niistä saa erimittaisia pelikieltoja tapauksesta riippuen. Miten lajiin voi "kuulua" sellainen toiminta, joka on erikseen kielletty?

Goonit ovat kentän poliiseja, joita tarvitaan, jotta peli pysyy siistinä. Jos joku teloo vastustajan taitopelaajaa, tietää että siitä saa nenän kipeäksi.

Eikös tuomarit ole kentän poliiseja? Ja entäs nämä tilanteet, joissa haetaan toinen tappeluun heti matsin alussa, vaikkei mitään ole vielä edes tapahtunut?

Tappeluissa ei oikeasti edes satu, koska luistimilla seisten iskuissa ei ole samaa tehoa kuin esim. kadulla tapellessa.

Tuota tuota. Eikös tämä kumoa tuon edellisessä kohdassa uhoillun (oletetun) pelotevaikutuksen?

Minusta se, että isot äijät viitsivät show-mielessä takoa toisiaan, on lähinnä naurettavan ja säälittävän rajamailla. Muutenkin taitopeliä kutsutaan nykyään halveksivasti neitikiekoksi. Laitojen ryskymisestä ja fyysisestä pelistä on tehty itseisarvo. Ja junteilla on kivaa. Ei ihme ettei Suomi voita jääkiekon arvokisoja. Eikä ihme että olen menettänyt viimeisenkin mielenkiintoni koko lajiin. Toisaalta, enhän mä mitään siitä ymmärräkään, vaikka lätkän pitäisi olla peli jota tyhmäkin tajuaa. Pitäkää äijäilynne.