Keikkavuosi 2008 tuli polkaistua käyntiin heti vuoden ensimmäisenä päivänä. Solistiaan kovalla kohulla (ja kuuluisien avointen kirjeiden saattamana) vaihtanut Nightwish veti  vanhan Jäähallin täyteen väkeä.

Illan suuri mielenkiinnon kohde oli luonnollisestikin Anette Olzon, jota suurin osa halliin pakkautuneesta väestä ei ollut koskaan nähnyt livenä. Syksyllä YouTubeen ilmestyneet pätkät eivät vakuuttaneet, etenkään vanhojen biisien osalta, joten fiilikset ennen keikkaa olivat ristiriitaiset. Tarja Turunen oli näyttävä keulahahmo, joka jätti jälkeensä suuret saappaat ihan kenen tahansa täytettäviksi. Noin yleisesti Anette suoriutui kuitenkin hienosti ja otti yleisönsä – tai ehkä yleisö otti Anetten – etenkin tämän esiteltyä bändin suomeksi ja ilmoitettua "anteeksi, minä olen ruotsalainen".

 

Ohjelmiston pääpaino oli – onneksi – uuden levyn biiseissä. Osa vanhoista kappaleista ei nimittäin luonnistunut Anettelta lainkaan, pahimpana esimerkkinä Ever Dream, joka oli selkeästi ihan liian vaikea ja siinä ääni meinasi loppua vähän kesken. Muutenkin laulumelodioita oli hieman rukattu helpommiksi. Se täytyy sanoa, että I Wish I Had An Angelissa jäin kaipaamaan Tarjan väkevää kontrastia Marcoon. Sille nyt ei vaan voi mitään, että goottiääni ja poppiprinsessa eivät soi samalla tavalla. Ehdoton kohokohta omasta mielestäni oli Marcon vetämä The Islander.

 

Poet & Pendulumia en olisi uskonut bändin uskaltavan soittaa livenä, mutta niin vain vedettiin tämäkin eepos lavalla komeiden savujen ja pommien säestyksellä. Muutoinkin bändi tarjosi keikalla paljon katsottavaa. Pyroja, tulisuihkuja ja konfetteja riitti. Saundien osalta olen verrannut keikkaa pari viikkoa aiemmin esiintyneeseen Marilyn Mansoniin. Mansonin puheesta ei saanut mitään selvää. Nightwish oli hoitanut soundipolitiikankin pieteetillä.

 

Vaikka keikka oli hieno, niin mun täytyy kuitenkin myöntää, että jotain puuttui. Ja se jokin oli Tarja Turunen. Osa mun Nightwishiäni, now and forever. Ihan sama mulle mitä Tuomas-fanit ovat asiasta mieltä. Silti hieno tapahtuma, ja ehdottomasti tähän mennessä vuoden paras keikka ;)

 

Bye Bye Beautiful/Cadence Of Her Last Breath/Dark Chest Of Wonders/Ever Dream/Whoever Brings The Night/Amaranth/The Islander/The Poet And The Pendulum/Sacrament Of Wilderness/Sahara/Nemo///7 Days To The Wolves/Wishmaster/Wish I Had An Angel