Kansitekstin mukaan "Pomo on pahin on sekoitus Bridget Jonesin päiväkirjaa ja Amerikan Psykoa". Kun en noista kumpaakaan ole lukenut, niin on vaikea sanoa, kuinka osuva kyseinen luonnehdinta on. Kirja perustuu Rosetta Kiven blogiin. Tapahtumien todenperäisyydestäkään en mene sanomaan mitään, sen verran huimilta juonenkäänteet tuntuvat. Hulvattoman viihdyttävästä lukukokemuksesta on kuitenkin kysymys.

Tapahtumat sijoittuvat pohjoismaiseen Tombola-nimiseen yritykseen, jota johtaa Kööpenhaminasta käsin tanskalainen herra Preben. Prebenillä on rasittava tapa pommittaa henkilökuntaansa kymmenillä sähköposteilla ja puhelinsoitoilla - myös öisin, viikonloppuisin ja lomilla. Potkuja mies jakelee säännöllisesti ja pitää itseään erittäin merkittävänä yritysjohtajana. Olennainen osa kertomusta on Kööpenhaminan, Oslon, Tukholman ja Helsingin konttoreiden työntekijöiden keskinäinen sähköpostiliikenne Prebenin tempauksia koskien sekä Rosettan blogin lukijoiden kommentit ja kysymykset.

Tombola-yhtiöiden varsinainen toimiala ei ainakaan itselleni selvinnyt missään vaiheessa. Sillä ei kuitenkaan ole väliä, sillä kirja keskittyy pomo-Prebenin kummallisiin päähänpistoihin ja lievästi sanottuna puutteelliseen henkilöstöjohtamiseen sekä alaisten selviytymistaisteluun kaiken kaaoksen keskellä. Jollain tapaa tuli mieleen joskus aiemmin lukemani Lauren Weisbergerin Paholainen pukeutuu Pradaan - ja jollain tasolla myös eräs omista vanhoista blogimerkinnöistäni...