Tulipa sitten tehtyä tänään jotain, mitä en ole koskaan ennen tehnyt, nimittäin osallistuttua mielenosoitukseen. Ekakuudetta –tapahtumassa vaadittiin pidättäytymistä (lisä)ydinvoimasta sekä teollisuuden päästöjen vähentämistä 30 %:lla vuoteen 2020 mennessä.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Varsinainen mielenilmaus oli osanottajien mustilla kylteillä muodostama kuvio (tai oikeastaan kaksi kuviota). Suurin osa ajasta meni oikeille paikoille järjestäytymiseen. Ihan komeaahan se oli seisoskella siellä keltaisen ihmismeren keskellä ja nostella komennosta niitä lappuja. Ilmakin oli hieno, mikäs siellä oli hengaillessa. Tosin aamun treenit painoivat aika raskaasti jaloissa ja selässä, mutta hirveästi ei viitsinyt siinä alkaa venytellä koska a) ei mahtunut ja b) kuviossa ei saanut liikkua.

 

Viimeistä kuviota muodostettaessa saatiin myös loppukevennys, kun kaksi miestä kulki Narinkkatorin läpi ja toinen alkoi huitoa ja huutaa "v***n ekohipit, te ette oo tehny mitään, FUCK GREENPEACE!" Porukka repesi täysin ja huutelijan kaveri oli sen näköinen että "emmätotatunne" ja päätellen siitä, miten otti kovaääniseen kaveriinsa etäisyyttä, tunsi myös melkoista myötähäpeää :D

 

Paikalla oli viitisensataa ihmistä, ja osanottajia katsellessa näki ettei kyse ollut (ainakaan pelkästään) mistään "ekohippien" jutusta. Oli kokonaisia lapsiperheitä, kaikenikäistä jengiä ja ehkä yllättävänkin paljon senioreita. Koiratkin oli puettu teeman mukaisesti keltaiseen. Hauska tapahtuma, voisin kyllä mennä uudelleenkin!

 

1605826.jpg

 

 Siellä se on meikäläinenkin jossain merkin takimmaisessa sakarassa.
Kuva: ekakuudetta.info