Tuli sitten oleskeltua tänään auringossa vähän kauemmin kuin olisi ollut tarpeen. Seuralaisinani kotirannassa toimivat Tero Sompin kirja Luonnoton kosto sekä äidin tekemä punaherukkamehu. Hetken sisätiloissa oleskeltuani totesin, että jalat hehkuvat nyt sen verran punaisina että loppupäivänä ei ole ulos asiaa, ellei sitten halua lähteä pitkissä housuissa - ja tässä helteessä niin topakasti puettuna olisi kyllä läkähtynyt alta aikayksikön.

Keksinpä sitten levittää palaneille alueille "ihmelääkettä", eli tea tree-öljyä. Jos se kerran tehoaa haavoihin ja hiertymiin, niin miksei sitten auringonpolttamiinkin? Ensin vähän kirveli, sitten kylmetti - parin tunnin päästä iho ei kuumotellut enää ollenkaan ja punotuskin oli tiessään. Tällä on jo aiemmin parannettu haavat, hoidettu ihottumat ja häädetty vyöruusukin. Eipä ihme, että aussisotilailla on tätä kamaa ensiapupakkauksissaan.

Asiasta mahdollisesti kiinnostuneiden tulee huomioida, että jotkut ihmiset ovat tea treelle allergisia, joten ainetta tulee ensin kokeilla pienelle alueelle. Sitä ei myöskään missään tapauksessa saa koskaan nauttia sisäisesti.